Category Archives: Technology

tp-link EAP 115

Posted by admin Date: 17/08/2017

AP ni dah lama beli… baru explore extra function dia guna management tool dia. Not bad.. sebab boleh buat captive portal, ada voucher dan boleh manage voucher tu. Tak betul betul test lagi benda ni. Nanti kalau dah ada bebetul test kita tengok macam mana…

Populasi IPv6

Posted by admin Date: 04/06/2016

IPv6 – tajuk yang menarik untuk dibincangkan. Adakah infrastruktur jalur lebar yang disediakan sekarang mampu untuk menyokong keperluan ini ? atau masih ada pembekal masih belum bersedia ? Bagi pengguna bagaimana cara untuk mereka dapatkan IPv6 digunakan pada rangkaian jalur lebar di rumah mereka ? ada cadangan atau dah ada cara ? selain menggunakan tunnel. […]

pfSense

Posted by admin Date: 03/06/2016

Fresh try shows that with 2GB of storage can accommodate 1 pfSense. huhu pfSense inside Slackware. Awesome ! Next – to see new features inside.